Loading

Ontstaan van de Leef! dag

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe heftig de periode is van chemokuren en bestralingen. Geen pretje. Maar het is ook een periode die ik nu, 17 jaar later, enorm koester!

Je voelt je rot, ziekenhuis in, ziekenhuis uit, aansterken en weer een kuur… bij mij is dat een jaar lang zo doorgegaan. Maar het heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben en waar ik nu sta. Als ik niet ziek was geworden in 2005 was ik nu geen fotograaf geweest en had ik dit project denk ik ook niet bedacht.

Het mooie van fotografie vind ik dat ik mensen op de gevoelige plaat mag vastleggen hoe ze zijn, puur en ongedwongen. Toen ik ziek was voelde ik me niet altijd even mooi, maar toch bekijk ik die periode als iets moois, ook als ik de foto’s van toen terug zie. Want ook als je ziek bent (geweest), ben je mooi! Ieder mens is mooi zoals hij/zij is. Ik wil dat graag vastleggen in foto’s op de Leef!-dag, maar ook in mooie momenten met elkaar, een “pure” dag.

Daarom deze Leef!-dag. Een dag om herinneringen te maken zelfs met herinneringen in een fotoshoot.
We hopen in september een mooie dag neer te zetten, in 2023 al voor de vijfde keer. Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik iets doen voor deze ziekte en diegene die er middenin zitten / hebben gezeten.

Lieve groet,

Lydia, Angelique en Hendrik

De Leef!-dag is een initiatief van Fotografie Lydia –  www.fotografielydia.nl