De eerste Leef! – dag een groot succes.

Noardburgum – Afgelopen zaterdag, 28 september, werd de eerste Leef! – dag gehouden in Noardburgum. Een dag voor kinderen (4-12 jaar) met kanker; een dag om nooit te vergeten.
De dag stond in teken van een professionele fotoshoot met kleding, visagie en haar en daarna een fotoshoot door een professionele fotograaf. Initiatiefneemster Lydia van der Heijden – Annema heeft samen met haar team (Anouk Tijmensma, Hendrik van der Zwaag en Monique van Winsen) een dag georganiseerd die niet snel vergeten zal worden.

Lydia is zelf fotograaf en heeft in 2006 zelf met kanker te maken gehad. Een heftige tijd, maar ook een tijd die ze niet had willen missen. Haar bedrijf Fotografie Lydia is er uit ontstaan en daarmee ook deze eerste Leef! – dag. Lydia wilde graag iets terug doen voor kinderen die in een moeilijke periode zitten, even niet denken aan het ziek zijn en laten zien dat ze ook in zo’n periode mooi zijn!

Naast deze fotoshoot waren er de hele dag tal van leuke activiteiten voor de kinderen, broertjes en zusjes en ouders. Springkussen, poppentheater, zweefmolen, massage, live muziek, pony rijden, eten en drinken en nog veel meer. Je zag echt dat de mensen aan het genieten waren, een relaxte sfeer en een goede organisatie waren dingen die veel gezegd werden.
In totaal meldden er 21 kinderen met hun gezin zich aan. Al met al liepen er ongeveer 140 mensen op het terrein rond en mede door het mooie weer was het genieten.

Het bijzondere van dit project was dat niet alleen het kind die ziek is/was centraal stond, maar aan het hele gezin werd gedacht. En dat was ook te zien, er werd echt genoten van de activiteiten. In zo’n moeilijke periode waarin je kind ziek is heeft het hele gezin daar ‘last’ van. Daarom vonden wij het belangrijk dat het hele gezin vandaag kon genieten!

Op deze dag was het organisatieteam nergens zonder sponsoren. Er werd namens de TVM foundation een cheque uitgereikt aan de organisatie van de Leef! – dag.
De foundation, opgericht door transportverzekeraar TVM in Hoogeveen, ondersteunt maatschappelijke initiatieven waaronder deze bijzondere dag van Chauffeursvereniging Friesland en de organisatie van Leef!, met een financiële bijdrage.
Uit handen van bestuurslid Annetta de Vries-Tabak van de TVM foundation ontvingen Klaas Hoekstra (Chauffeursvereniging Friesland) en de organisatie van Leef! een cheque van 1000 euro.
Ook andere sponsoren die hebben bijgedragen aan deze dag en alle vrijwilligers, hartelijk dank!
Zonder hen had de Leef! – dag niet gerealiseerd kunnen worden!
DSC_6286